Арестович повідомив, чи дозволять чоловікам виїжджати за кордон під час воєнного стану

В Україні від початку повномасштабного вторгнення РФ діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, згідно із якою військовозобов'язані громадяни, а це чоловіки віком від 18 до 60 років, не мають права виїжджати за кордон, передають Патріоти України.

Радник Офісу президента України Олексій Арестович розповів, чи дозволять чоловікам під час воєнного стану виїжджати за кордон. Так, за словами Арестовича, усі чоловіки потрібні тут для захисту України, однак для деяких категорій буде зроблено виняток.

"Кого можна, кого не можна (ред. - випускати) вирішує головнокомандувач генерал Залужний. Кабмін його може попросити. Там зараз йде дискусія та переписка щодо студентів. Але є позиція президента, він її озвучив. Звучить вона так, що до кінця війни особливих потурань не очікуйте, тому що всі нам потрібні тут для оборони. Це позиція президента, вона сформована.

Він визначає політичний курс держави. Можна погоджуватись чи ні, але позиція є", — сказав радник ОП. Однак для окремих категорій чоловіків виїзд все ж можливий. "Я думаю, що судячи з рухів, будуть поблажки для деяких категорій. Вірною ознакою цього є, хоч і через завдаток 200 тисяч гривень, але можливість виїхати. Ця тенденція буде, вона триватиме, але вона не буде такою широкою, як багато хто очікує", - наголосив Арестович.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...