Арестович спрогнозував тривалість боїв за Донбас і пояснив, чому застрелився командир російського танкового полку

Головне завдання, яке поставив Кремль перед російськими військами, тепер полягає в захопленні Донбасу. На це вказує кількість армійських підрозділів, які задіяні на цьому напрямку. Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю "Телеграфу", передають Патріоти України.

За його словами, Путін розпочав кампанію на дев’яти операційних напрямках – Київ, Чернігів, Суми, Харків, Луганська та Донецька області, Маріуполь, Херсон, Мелітополь, Запоріжжя. Тепер же російські війська зосередилися лише на двох - ведуть бої в зоні ООС та в Маріуполі, а також намагаються просунутися у бік Запоріжжя та Херсона.

“На шести напрямках вони зазнали поразки. Вони не мають сил наступати. Вони намагаються провести часткову мобілізацію, щоб поповнити ряди армії. Також призивають резервістів за системою "Барс" — це як у нас оперативний резерв. Але і це просувається погано. Їх командир танкового полку, якому поставили завдання підняти техніку, подивився, що з 30 танків заводиться один, і в результаті застрелився”, - зауважив Арестович.

За підрахунками радника голови ОПУ, у російських ЗС десять наземних армій, плюс десантники та морська піхота. “З цих десяти армій вони атаку розпочали вісьмома. Дві залишили у Росії. Потім ті дві теж перекинули сюди. І останні десять батальйонно-тактичних груп, які вони назбирали, їдуть із Далекого Сходу. Зняли "миротворців" із Грузії, з Вірменії”, - перерахував він.

Таким чином, на думку Арестовича, Росія наразі фактично немає армії, оскільки із 120 батальйонів, які вони задіяли, близько 20 знищено повністю, близько 40 - частково не боєздатні.

“Єдине місце, де вони намагаються наступати, це Донбас. Там за вісім років налагоджено шляхи постачання, придушено український опір, нема кому партизанити. Але оскільки наші війська вимотані і зазнали втрат, то їм вдається тиснути. Наше військове командування це знає та вживає певних дій. Для наших військ там ситуація непроста. На Донбасі чекає два тижні важких боїв і їхня доля визначить другу фазу війни”, - спрогнозував він.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...