Арестович заявив, що РФ кинула проти України 97 тактичних груп - 15 повністю знищено, 18 небоєздатні

РФ кинула проти України 97 тактичних груп. З них українські воїни 15 знищили повністю, а 18 перетворили на небоєздатні. Водночас за останню добу ворог так і не зміг досягти суттєвого покращення своїх позицій. Про це під час брифінгу заявив радник голови ОПУ Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Він повідомив, що окупаційні війська зараз сконцентрували зусилля на оточенні українських підрозділів у зоні ООС з боку міста Ізюм та на відсіченні Маріуполя. У районі Києва, Чернігова, Сум та Харкова, де практично з перших днів війни точаться запеклі бої, ворог веде тактичні дії щодо покращення своїх позицій.Але сил у путінської армії менше з кожним днем.

"Ми бачимо суттєве виснаження ворога. Росія застосувала 97 тактичних груп. З них 15 знищено повністю, 18 небоєздатних, 10 залишаються такими, які вони ще можуть перекидати", – сказав Арестович. Він повідомив про досягнення Повітряних сил України за минулу ніч: українські герої збили 4 ворожі літаки та кілька крилатих ракет. Окупанти ж продовжують свідомо та цинічно бомбардувати житлові українські міста.

"У середньому виходить, що одну з чотирьох ракет збиває наше ППО, одна потрапляє в ціль окупанта, одна влучає в цивільні квартали. Ми чудово розуміємо, дивлячись на статистку влучань, що Суми, Харків, Чернігів ворог бомбив спеціально, знаючи, що ціль – житлові квартали. Що стосується Києва, поки що такого не спостерігається. Найымовырныше, у випадку зі столицею, це неправильне наведення. У західній частині України ворог бив прицільно по житлових кварталах", – зазначив Арестович.

Він також повідомив, що після розгрому окупаційних військ під Херсоном напередодні окупанти в паніці кинулися втікати у напрямку окупованого українського Криму. "Коли на аеродромі ЗСУ знищили техніку противника та великих генералів, ми спостерігали панічну втечу окупанта. Але вже надвечір вони почали повертатися", – зазначив Арестович.

"Росія змушена створювати санітарну зону": Путін зробив цинічну заяву про плани щодо Харкова

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:01

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не має намірів окупувувати Харків. Заяву Путіна цитують росЗМІ, передають Патріоти України. «Планів щодо взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Росія змушена створювати санітарну зону в с...

Хрящі й топінамбур: Як Сі Цзіньпін елегантно поставив Путіна на місце

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:44

Російський диктатор Володимир Путін за результатами переговорів, що тривали 2,5 години, підписав зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном 12 документів. Серед них є й угоди про постачання до Китаю російського топінамбуру та субпродуктів із яловичини, ...