Арестович заявив, що ЗСУ на деяких ділянках наблизилися до кордону РФ на Харківщині

Збройні сили України на деяких ділянках фронту на Харківському напрямку наблизилися до кордонів Росії. Десь навіть на нього вийшли. Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

Водночас він додав, що сам факт виходу на кордони має хіба символічне значення. Бойові дії від цього не припиняться, а натомість можуть продовжуватися з не меншою інтенсивністю.

"Питання в тому, що далі. Ну от ми вийшли на державний кордон. Ми ж розуміємо що кордон української Харківської і російської Бєлгородської областей це зона інтенсивних бойових дій, де російські війська мають десь 15 БТГ (Батальйонна тактична група – ред.). Зараз державний кордон нікому заважати не буде. Тобто як росіяни били, так і б'ють через державний кордон. От вони вчора завдали удару у Сумській області де давно уже російських військ нема.

Так само і наші війська не будуть соромитись і наноситимуть ураження противнику там і де це потрібно, як вирішить військове командування. Але священної недоторканності кордону давно вже нема, тому сам факт виходу – це хіба символічно. Бойові дії від цього можуть не припинитися, а продовжуватися з не меншою інтенсивністю", – сказав Арестович.

Водночас він наголосив, що вихід до кордону РФ – це моральний і тактичний успіх. Крім того, ЗСУ значною мірою убезпечили Харків. "Це моральний успіх. По-друге, це тактичний успіх, по-третє, це відсування загрози Харкову з боку польової артилерії", – зазначив Арестович.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...