Аргументи найближчого союзника США в Європі не подіяли: Спроба Кемерона переконати Трампа розблокувати в Конгресі допомогу Україні провалилася, - британські ЗМІ

Дональд Фредович продовжує підігрувати своєму кремлівському симпатику

Спроба міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона під час візиту до США переконати експрезидента Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів, схоже, провалилася, пише The Guardian

За інформацією видання, британському міністру закордонних справ навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном, який теоретично міг би винести законопроект на голосування.

Під час приватної вечері у маєтку Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, Кемерон закликав Трампа визнати, що в інтересах США, щоб Володимир Путін не отримав "винагороду" за захоплення земель в Україні.

Він також наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року для кожного члена НАТО будуть розроблені плани досягнення або перевиконання цільових витрат на оборону.

Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном.

На спільній пресконференції Кемерон і держсекретар США Ентоні Блінкен повторили свої заклики до Конгресу розблокувати надання допомоги. Кемерон наполягав на тому, що він приїхав до США не для того, аби "читати лекції" або втручатися у внутрішню американську політику, але сказав, що готовий відмовитися від "дипломатичної риторики", тому що він дуже емоційно ставиться до того, що США і Європа повинні об'єднатися для захисту України від російської агресії.

Пряма мова Кемерона: "Майбутні покоління можуть озирнутися на нас і сказати, чи достатньо ми зробили, коли ця країна була захоплена диктатором, який намагався силою перекроїти кордони? Чи засвоїли ми уроки історії? І чи достатньо ми зробили?".

Ще деталі: Але аргументи Кемерона — як раціональні, так і емоційні — схоже, наштовхнулися на боротьбу за владу всередині Республіканської партії, пише The Guardian.

Радикальні республіканці, що виступають проти допомоги Україні, продовжують погрожувати Джонсону відставкою, якщо він поставить пакет допомоги на голосування.

Передвиборчий штаб Трампа заявив, що на вечері з Кемероном обговорювалися такі питання, як "майбутні вибори в США і Великій Британії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність виконання країнами НАТО своїх зобов’язань щодо витрат на оборону і припинення вбивств в Україні".

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...