"Архітектор війни": ЗМІ розповіли про зв'язки вбитого іранського генерала Сулеймані з Путіним

Касема Сулеймані називали одним з головних "архітекторів" військової операції Кремля на території Сирії.

Касем Сулеймані. Фото: Газета.ру.

Іранський генерал, голова спецпідрозділу Кодс Касем Сулеймані, який був убитий в результаті ракетного удару США в ніч на 3 січня, щонайменше двічі приїжджав до Москви взимку минулого року, зазначають Патріоти України.

Сулеймані називали одним з головних "архітекторів" військової операції Кремля на території Сирії, пише Газета.Ru з посиланням на Reuters і власні джерела. Повідомляється, що іранський генерал описав військовому керівництву в Москві сценарій військових дій в Сирії і визначив можливості впливу на ситуацію.
У 2015 році Сулеймані здійснив свій перший візит до Москви. Тоді він провів зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. У тому ж році Росія направила судна через Босфор, а 9 вересня стало відомо про участь РФ в сирійському конфлікті.
Загалом, відомо про чотири поїздки Касема Сулеймані в Москву - він приїжджав в столицю РФ в кінці липня, початку серпня, в грудні 2015 року, а також в середині квітня 2016-го. Інформацію про перші два візити надало агенство Reuters з посиланням на джерела в американських спецслужбах і іранському уряді. Про наступні дві поїздки повідомило іранське агентство Fars і американський канал Fox News.
Газета.Ru також повідомила, що Сулеймані був в Москві і минулої зими. "Касему довіряють, з ним обговорюють поставки зброї", - цитує видання інформоване джерело. Варто зазначити, що Касема Сулеймані включено до чорного списку ООН з 15 високопоставлених військових і політичних діячів Ірану, яким забороняється залишати територію країни через зв'язки з розробками військової ядерної програми. Відносно Сулеймані і Кодс діють також і односторонні санкції США. У Штатах Кодс класифікують як організацію, що надає сприяння тероризму, а персонально самого Сулеймані - як терориста.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...