Арктику може спіткати доля Криму: Адміністрація Байдена поки не знає, як перешкодити Москві, - Die Welt

Холодна війна за Арктику.

Джо Байден та Володимир Путін. Боротьба за Арктику Фото: AFP, pa / dpa / TASS, Google Earth

У німецькому виданні Die Welt з'явився матеріал про те, що Північноатлантичному альянсу та Сполученим штатам необхідно розробити стратегію з протидії Росії в арктичному регіоні, інакше Арктику спіткає доля Криму, передають Патріоти України.

За інформацією видання, журналіст Клеменс Вергін пояснив, що Росія зайняла місце голови в арктичній раді і таким способом вона збирається посилити позиції в регіоні. Автор матеріалу зазначив, що за останні кілька років Росія серйозно наростила свою військову присутність в арктичному регіоні, і близько 2 років тому в Москві заявляли, що завершили будівництво і модернізацію майже 20 злітно-посадочних смуг. Автор нагадує, що зовсім недавно три атомні підводні човни Росії пробили льоди Арктики і з'явилися одночасно на поверхні. Журналіст вважає, що таким чином Росія показує свої домагання на Арктику.

«Не дивлячись на те що США звинувачують Росії в 'мілітаризації' Арктики, адміністрація Байдена поки не знає, як перешкодити Москві », - пише автор.

Він рекомендує США і НАТО розробити стратегію зі стримування Москви, інакше західні країни можуть прокинутися занадто пізно і будуть змушені миритися зі доконаним фактом, як 7 років тому довелося змиритися з втратою Криму.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...