"Армато" та "Маркер", ховайтеся: Військові США почнуть випробовування багатоцільового робота-танка Ripsaw М5

Функціонал та варіанти взаємодії з різними бойовими одиницями, а також потужність та різноманітність озброєння справляє сильне враження

До кінця року військові США отримають прототип легкого робота-танка для тестувань

Цей робот створюється у двох версіях – легкій та середній, може мати низку різного озброєння та транспортуватися літаком С-130 чи гелікоптером CH-47 Chinook. Американська компанія Textron Systems до кінця цього року планує поставити чотири прототипи роботизованої бойової машини Ripsaw M5 у 10-тонній версії, зазначають Патріоти України. Крім того, в наступному році Textron Systems має поставити повністю електричну версію цього робота – але без бойового модуля, повідомляють в компанії.

Безпілотний робот-танк Ripsaw M5 вперше представили близько року тому під час виставки AUSA-2019 у Вашингтоні.

Легкий робот-танк Ripsaw М5
Ця машина призначена для забезпечення вогневої підтримки, супроводження, виконання розвідувальних задач. Робот-танк може діяти як самостійно, так і разом з традиційними пілотованими танками та бронеавтомобілями.

Бойовий робот базується на гусеничному транспортному засобі Ripsaw M5. Як стверджує розробник, робот здатен розвивати швидкість від 64 до 75 км/год та важить від 7 до 10 тонн залежно від версії (легка чи середня). На безпілотні роботи встановлюються дизельні та гібридні електродвигуни.

Військові США невдовзі зможуть протестувати прототип цього робота-танка
На ці бойові платформи можна встановлювати різне озброєння – кулемети, гармати, протитанкові комплекси третього покоління Javelin, системи протиповітряної оборони, а також спеціальне обладнання.
Наземний "помічник" для Ripsaw
Крім того, Ripsaw M5 у своєму арсеналі може мати два "помічника", які допомагають бойовому роботу-танку у розвідці та ідентифікації цілей. Це БПЛА R80D SkyRaider та робот SUGV, який може розгортатися безпосередньо з платформи.
Дрон-помічник
Безекіпажні танки Ripsaw M5 можна легко транспортувати літаками C-130 Hercules і десантними гелікоптерами CH-47 Chinook.

Водночас в Росії з роботизованими наземними комплексами не все гаразд. Так, у 2021 році Росія завершить розробку робота "Маркер", який має отримати систему голосового управління. Це – ще одна спроба РФ зробити боєздатну роботизовану платформу. Водночас на Заході нову російську розробку назвали "рецептом катастрофи"...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...