Армія Азербайджану взяла під контроль дороги на північ від Лачинського коридору та звинуватила росіян у порушенні угод

ЗС Азербайджану взяли під контроль дороги Ханкенді-Халфалі-Туршсу і Ханкенді-Косалар-Мірзаляр-Туршсу на північ від Лачинського коридору. Про це пише Haqqin.az, передають Патріоти України.

Цими шляхами, за твердженням Міноборони країни, відбувається постачання боєприпасів вірменського угруповання всупереч тристороннім заявам.

У Міноборони Азербайджану звинуватили Вірменію у будівництві нових доріг за кількома маршрутами, а також у розширенні старих: "У цих цілях використовується військова, інженерна та спеціальна техніка, а в ролі робочої сили - особи, які проходять військову службу за контрактом, і місцеві жителі".

У заяві міністерства йдеться, що підрозділи азербайджанської армії "здійснили необхідні локальні контрольні заходи з метою запобігання використання грунтових доріг на північ від Лачинської дороги для незаконної діяльності, а також припинення нагнітання обстановки шляхом перевезення боєприпасів з Вірменії і потенційних диверсій".

В Азербайджані вважають, що порушення Тристоронньої заяви може спричинити за собою виведення російських миротворців з Карабаху раніше терміну. Як пояснив у коментарі агентству Report політолог Султан Західов, Росія не зацікавлена у стабільності та мирі, інакше її військам доведеться покидати регіон. Разом з тим РФ створює умови для транспортування зброї вірменському угрупованню. Західов вважає, що Азербайджан повинен вимагати встановлення КПП на Лачинській дорозі, а також виведення вірменських угруповань з Карабаху.

Напередодні Міноборони Азербайджану встановило факт прокладання нової дороги Ханкенді-Кесалар-Мірзяляр-Туршсу на північ від дороги Ханкенді-Халфалі-Туршсу з метою здійснення військових перевезень на бойові позиції вірменських формувань.

Росію звинуватили у невиконанні зобов'язань, покладених на миротворчий контингент, що, згідно із заявою МО Азербайджану, "створює передумови для зростання напруженості у регіоні".

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...