Армія інвалідів: Росіяни в ОРДЛО мобілізують людей, які не підлягають призову (документ)

Росіяни посилюють мобілізацію в ОРДЛО особами, які взагалі не підлягають призову. Ідеться про інвалідів дитинства і працівників "стратегічних підприємств". На Алчевський металургійний комбінат надійшла вказівка мобілізувати 1700 осіб. Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Це четверта й найбільша хвиля мобілізації на комбінаті. Раніше надходили накази на 1000, 500, 400 осіб. З працівників, які обслуговують районні електричні мережі, взагалі зняли "бронь".

Працівники автоінспекції ЛНР видають повістки на стаціонарних постах ДАІ. На трасі Алчевськ - Біле кілька мобільних бригад зупиняють транспорт на дорозі й виписують повістки чоловікам в автомобілях. Працівники райвійськкоматів "ЛНР" і військова поліція РФ обходять квартири, шукаючи чоловіків призивного віку.

Документи осіб, які не підлягають призову, знайшли серед паперів знищеного підрозділу так званої армії ДНР. Зокрема Олександра Савенка, інваліда дитинства, який не підлягав військовому призову. Або Андрія Івакіна, працівника шахти "Комсомолець Донбасу" з довідкою про те, що він працює на "стратегічно важливому підприємстві". Їм так і не допомогли ці документи.

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...