"Армія не дасть поставити нас на коліна": Командувач ВПС розповів ЗСУ, чи може Росія піти в наступ і напрямки імовірних ударів ворога

Росія не піде на широкомасштабний наступ проти України. Збройні сили разом з міжнародними партнерами не дадуть Кремлю проявити свої амбітні претензії.

Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, передає "НВ". За його словами, українська армія готується до всіх можливих дій агресора на сході країни.

"У нас є не тільки авіація, а й потужні ракетні війська, які також стоять на сторожі повітряного простору. Є радіолокаційна техніка, яка завчасно виявляє і дає спостереження", – зазначив військовий.

Командувач ВПС вважає, що захоплення України з боку РФ неможливе, поки наша країна співпрацює з міжнародними партнерами. "Всі ті наміри путінської держави захопити Україну і поставити нас на коліна – це все поки наміри", – додав генерал.

"Беззаперечно, якщо локальний конфлікт – то розглядаємо суто Донецький регіон, можливо, підключення Кримського регіону. А якщо широкомасштабно, я думаю, що на це зараз розраховувати неможливо, тому що наші партнери разом із нами не дадуть агресору проявити свої амбітні претензії до України й розпочати широкомасштабну агресію", – підкреслив військовий.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...