Армія Путіна може стати вкрай слабкою та "пластиліновою", - Касьянов

Якщо в Російській Федерації буде оголошено загальну мобілізацію, країні-агресорці слід очікувати масового саботажу. Сформовані таким чином війська будуть "пластиліновими", розбити їх буде неважко.Таку думку в ексклюзивному коментарі "Обозревателю" висловив громадський активіст та волонтер Юрій Касьянов, передають Патріоти України.

"Військові частини, які створюватимуть відповідно до закону про загальну мобілізацію, будуть малобоєздатними та вкрай ненадійними для командування Росії", – наголосив він.

За словами волонтера, не можна очікувати, що мотивація пересічних росіян буде високою, оскільки йдеться про "загарбницьку, несправедливу, колоніальну, імперіалістичну" війну.

"Безперечно, багато хто намагатиметься ухилитися у той чи інший спосіб. Безперечно, буде багато людей різного рівня освіти, виховання тощо, які вже розуміють, що ця війна є несправедливою, і не лише ухилятимуться, а й здаватимуться в полон і переходитимуть на наш бік", – спрогнозував він.

Касьянов упевнений, що військові підрозділи являтимуть собою "колос на глиняних ногах, який, хоч як парадоксально, буде легше здолати. Здавалося б, більше військ, але насправді ці війська будуть аморфними, пластиліновими, ненадійними для противника".

Волонтер також спрогнозував, що мобілізовані росіяни, налаштовані проти режиму, переходитимуть на бік української армії та боротимуться за визволення України.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...