Армія Путіна не здатна на масштабний наступ на Україну? Маломуж назвав головне обмеження ворога

Російська окупаційна армія не має можливостей для організації масштабних наступальних дій. Той факт, що ворог кидає всі сили на досягнення своїх цілей в Україні, грає проти нього, передають Патріоти України.

У результаті окупаційна армія зазнає колосальних втрат у живій силі, які неможливо відновити в стислі терміни. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

"Ворог може пробивати окремі ділянки фронту, концентруючи сили – коли багато військовослужбовців безперервно б'ють в одну точку, коли одночасно залучається багато засобів артилерії, авіації, КАБів. Але це не може довго тривати. Ці сили, що вони масово кидають, ми масово знищуємо", – заявив він.

Вас може зацікавити:Коваленко: апокаліпсис скасовується, хоч ворог і готує удар на День Незалежності України. Скільки Росія накопичила ракет

За оцінками генерала, за місяць ворог може втрачати до 72-74 тисяч військовослужбовців. "Це ціла армія. А поповнювати їх швидко неможливо. І це перешкода для розгортання великих наступальних операцій", – наголосив Маломуж.

Він додав, що країна-агресор, як і раніше, практично не має сучасних озброєнь.

"Росія не вигадала нічого нового щодо техніки, боєприпасів. Десятки тисяч танків, БТР, БМП, артилерійські системи старого виробництва. Нічого нового в масовому виробництві, тих же танків Т-90, яких вироблено не більше ніж сотню, у РФ немає. Так, противник застосовує їх дуже активно, але вони не настільки ефективні, як західні зразки та як озброєння, які виробляє Україна", – пояснив експерт.

"Точкові операції можуть бути": Мусієнко оцінив, чи можливі прориви ЗСУ на фронті восени

четвер, 29 серпень 2024, 10:50

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "РБК-Україна", де буде фінальна битва осені 2024 року. На його думку, активна фаза наступу ЗС РФ може бути десь до жовтня, а потім ворогу знадобиться пауза, передають Патріоти Ук...

Щось пішло не за планом? У Білорусі вперше застосували авіацію для збиття "Шахеда"

четвер, 29 серпень 2024, 10:35

У Білорусі ймовірно вперше застосували авіацію для збиття російського дрона-камікадзе, який знову залетів на територію РБ, передають Патріоти України з посиланням на моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн". За інформацією аналітиків, уночі 29 серпня під...