Армія Путіна планувала новий наступ на Київ: Експерт пояснив, що зірвало плани ворога

Російські загарбники активно готувались до проведення наступальної операції на Сумщині, з планами просуватись вглиб України. Таку думку в етері Еспресо висловив військовий експерт Іван Киричевський, передають Патріоти України.

Він заявив, що у росіян дійсно були плани наступати на Сумщину і початок такої операції було лише питанням часу.

"Щобільше, росіяни не просто готувались ударити по нас на території Сумщини й розтягнути наші сили, це загрожувало нам обвалом всього фронту. Щодо інформаційної та емоційної частини операції ЗСУ в Курській області, то ми вже другий рік йдемо по серединному сценарію. З одного боку в нас справи йдуть гірше, ніж хотілось би, а з іншого — краще, ніж могло б бути", - заявив Киричевський.

Він заявив, що ідеальним би варіантом було б, якби ЗСУ вистачало сил та засобів на масовані операції на Курщині й великі контроперації на сході.

Росія планувала новий наступ на Київ: експерт пояснив важливість операції на Курщині

що ми змушені були діяти обмеженими силами на Курщині", - пояснив Киричевський. Експерт заявив, що операція ЗСУ у Курській області унеможливила наступ на Сумщині.

"Якби наші війська не почали діяти на території Курської області, то зараз ми реально починали б говорити категоріями настільки далеко російським танкам залишилось до Києва. От буквально про це стояла ціна питання. І наші люди начеб то розуміють, що російські ЗМІ не потрібно читати, але це роблять. Читати російські ЗМІ під час війни майже те ж саме, що їсти недогризки з землі. До чого я все це веду. В перший тиждень операції ЗСУ на Курщині не було жодної офіційної кваліфікації цих дій. І це правильно. Наші ж люди, пішли читати "хороші" російські ЗМІ. І складалось враження, що на Курщині не було серйозного російського угруповання й жодних фортифікацій. Були тільки російські "хлопчики в трусиках", які стояли з плакатами "welcome". От саме тому й виникли дискусії про те, а чи потрібно було відволікати наші сили та засоби на цю операцію. Даруйте, але 30 тисячне угруповання російських військ могло б просуватись на Суми. І якби не превентивна операція ЗСУ на Курщині, то ми б зараз обговорювали Сумську область, як зону активних бойових дій. Зокрема, штурм Сум і тому подібне", - додав він.

Росіяни двічі вдарили по лікарні у Сумах: Багато загиблих та поранених, в тому числі - медики та поліцейські (фото)

субота, 28 вересень 2024, 13:14

Внаслідок російських ударів по лікарні у місті Суми у суботу, 28 вересня, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 12 — дістали важкі поранення, повідомляють Патріоти України. За даними глави МВС Ігоря Клименка, росіяни двічі вдарили по лікарні. Внаслідок...

"По суті, лише на фронті починаєш розуміти...": Український коментатор, який пішов на фронт, зробив відверте зізнання

субота, 28 вересень 2024, 12:58

Відомий український коментатор і телеведучий Роберто Моралес зізнався, що тільки коли потрапив на "нуль", зрозумів, що таке насправді війна. Журналіст уже майже 10 років пов'язаний із Збройними силами України, служив у зоні АТО та вперше потрапив у зон...