Армія Путіна сильно постаріла: ЗМІ: На українських фронтах все більше гине окупантів віком 40+

Молодих контрактників, що складали основу армії вторгнення 2022 року майже не залишилось

ЗМІ: На фронті гине все більше росіян віком 40+

Зростання частки загиблих старших росіян вказує на те, що Росія мобілізує непідготовлених добровольців через дефіцит молодих контрактників, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Реальна кількість загиблих з російської сторони може бути в діапазоні від 107864 до 155804 осіб, які загинули в бою, вважають аналітики. Зауважується, що з початку вторгнення Росія втратила в Україні 4 104 офіцери, включаючи 7 генералів та ще 458 осіб у званні від підполковника та вище.

Так, на основі аналізу некрологів та спілкування з родинами загиблих військових, видання з'ясувало імена понад 70 000 російських військових, загиблих під час вторгнення в Україну.

Важливий акцент журналісти зробили на тому, як змінився середньостатистичний портрет загиблого росіянина. Зауважується, якщо на початку вторгнення більшість втрат припадала на молодих контрактників, то нині все частіше гинуть росіяни віком від 40 років.

У виданні нагадали, що типовим загиблим російським військовослужбовцем у 2022 році був 21-річний контрактник, що служив в елітних підрозділах, таких як ВДВ або спецпризначенці. Та вже станом на середину 2024 року серед загиблих росіян значно зросла частка добровольців старшого віку. Багато з них не мали бойового досвіду або спеціальної підготовки, а перед відправкою на фронт проходили короткі курси, що тривали від трьох до десяти днів.

Наразі найбільша кількість втрат РФ припадає на добровольців у віці від 42 до 50 років. Відповідно таких у списку загиблих уже 4 100 осіб - 30% від загальної кількості ліквідованих росіян.

Зміна вказує на те, що Росія значною мірою вичерпала ресурс молодих і професійних військових, змушуючи мобілізувати старших чоловіків без бойової підготовки. Некрологи також свідчать, що багато хто підписував контракт добровільно, однак трапляються випадки примусу, особливо серед строковиків, ув'язнених та жителів Чечні.

Журналісти зауважили, що російська армія продовжує використовувати тактику групи Вагнер - хвилеподібні атаки малими штурмовими групами на різних напрямках. Такий метод веде до великих втрат у живій силі, проте виснажує супротивника та знижує оборонну силу української артилерії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...