Армія Путіна втратила наступальний потенціал, у перспективі на РФ чекають два варіанти, - Жданов

Російська окупаційна армія втратила наступальний потенціал під час війни в Україні. У перспективі армія РФ може втратити і оборонний потенціал, що загрожує розпадом Російської Федерації. Таку думку озвучив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов. передають Патріоти України.

За його словами, сьогоднішня війна Путіна проти України – це війна на виснаження. "Путін намагатиметься вичавити з Росії весь військовий потенціал для того, щоб вести війну з нами на виснаження. Для нього це єдиний вихід, тому що наступального потенціалу у російської армії більше немає", - сказав Жданов в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Військовий експерт додав, що окупаційна армія здатна створювати загрозу наступу лише на окремих ділянках фронту, в той час як на більшій частині лінії фронту пішла в "жорстку оборону".

При цьому Путін намагається переконати власне населення в тому, що "спецоперація" в Україні йде за планом і що війна буде затяжною. Таким чином він хоче переконати росіян у тому, що необхідності в мобілізації немає, хоча за фактом вона не припинялася.

"Але настрої в Росії вже не ті. Люди хоч і підтримують в більшості війну з Україною, але вони вже починають ставити запитання: почекайте, чому ми повинні йти в бій, якщо є сама непереможна і легендарна армія?"- сказав Жданов.За оцінками експерта, втрата оборонного потенціалу в гіршому випадку загрожує розвалом Російської Федерації, в кращому – зміною владних еліт.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...