Армія РФ намагається вибити ЗСУ з лівобережжя Херсонської області: У Силах оборони розповіли, яка там ситуація зараз

Російські війська не залишають спроб вибити українське угруповання військ із плацдарму на лівобережжі Херсонської області. Але всі штурми закінчуються невдачею, передають Патріоти України з посиланням на Сили оборони півдня України.

"В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог продовжує вперті спроби штурмувати позиції наших підрозділів на лівобережжі Дніпра", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають військові, протягом доби зафіксовано 9 безуспішних ворожих штурмів, після яких окупанти щоразу із втратами поверталися на вихідні позиції. "Підрозділи Сил оборони працюють над розширенням плацдарму та міцно утримують позиції", - констатують Сили оборони півдня.

Тактика ворога

Окупанти продовжують активно вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони по населених пунктах та позиціях українських військ на півдні.

Плацдарм у Кринках

На лівому березі Дніпра у Херсонській області більше двох місяців триває операція Збройних сил України. Попри відносно невеликі розміри плацдарму та його безперервні бомбардування російською авіацією, окупанти й досі не можуть перехопити ініціативу.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...