Армія РФ обстрілює Донецьк, щоб відвернути увагу від катастрофи Сєвєродонецька та інших міст Донбасу, - мер Маріуполя


Мер Маріуполя Вадим Бойченко вважає, що російські окупаційні війська навмисне почали активно обстрілювати захоплений ними вже вісім років Донецьк. Так ворог хоче відвернути увагу від катастрофи Маріуполя, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та інших міст Донецької та Луганської областей, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram. Бойченко наголосив, що окупанти б'ють саме по житлових кварталах Донецька, вбиваючи цивільних.

"Для росіян Донецьк – це таке ж українське місто, як і Маріуполь. Тому його не жаліють. Аби тільки отримати картинку для ЗМІ", – сказав він.

Міський голова Маріуполя додав, що спершу окупанти скоюють злочини проти мирного населення, а потім організовують престури для лояльних до РФ іноземних журналістів і демонструють їм наслідки своїх обстрілів, перекладаючи провину на Збройні сили України.

Проте насправді ж українська артилерія б‘є точно і виключно по військових об‘єктах, а от російська – винищує цілі міста, підкреслив Бойченко.

Крім того, за його словами, війська РФ зараз активно б'ють по Донецьку, аби "задурити голову жителям окупованих районів Донеччини". Використовуючи пропагандистські ролики із нібито обстрілами з боку ЗСУ, загарбники хочуть залякати людей та налаштувати їх проти української армії.

"Зламати будь-який спротив та задушити партизанський рух – ось чого хоче досягти противник на окупованих територіях", – каже Бойченко.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...