Армія РФ піде з Криму і Донбасу, але це не кінець війни, - генерал Романенко

Ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що якщо Україна досягне ще одного успіху оперативного рівня, то військові дії можуть бути припинені, а Росія може погодитися на виведення своїх військ з території нашої країни, передають Патріоти України.

"Якщо відбудуться відповідні дії на фронті, якщо буде ще один успіх оперативного рівня, наприклад, на Херсонському напрямку, це призведе до змін у військово-політичному керівництві Росії. Але це буде призупинення бойових дій. Можливо, вони погодяться на те, щоб повністю звільнити нашу територію", - сказав Романенко в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Генерал-лейтенант уточнив, що мова йде про те, щоб звільнити всю територію України, включаючи Крим і Донбас, і вийти на кордони 1991 року.

"Якщо раніше йшлося про те, щоб повернутися до кордонів станом на 23 лютого, то тепер, після стількох жертв і втрат, Україна перехопила не тільки військову, а й політичну ініціативу. Тому підхід вже інший-повернення до кордонів 1991 року", - зазначив Романенко.

При цьому можливий відхід російської армії з території України, не означатиме закінчення війни. "Це може призвести до припинення бойових дій і початку переговорів про існування держави, про забезпечення безпеки з метою не допустити повторення того, що сталося 24 лютого. Але це не закінчення війни. Закінчення війни - це повернення всіх окупованих територій і зміна режиму в Росії, щоб з ними можна було укладати якісь угоди з тим, щоб безпека України не була знову порушена",-вважає Романенко.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...