Армія РФ "просувається" завдяки путінським ЗМІ, а ініціатива поступово переходить до HIMARSів, - військовий аналітик

Австрійський військовий аналітик, експерт із застосування бойової авіації Томас Купер заявив, що російські окупаційні війська "просуваються вперед" в Україні лише у повідомленнях пропагандистських медіа. Вони не втомлюються повідомляти про "успіхи" "другої армії світу", бо такий наказ їм надійшов ізгори. Таку думку Купер висловив у своєму блозі, передають Патріоти України.

Водночас Збройні сили України, якщо подивитися на повідомлення у ЗМІ, нібито й не мають значних просувань, пише він. Причина цього в тому, що наше військове командування не поспішає повідомляти про всі успіхи на фронті, аби не нашкодити цим військовим. Ця ситуація із успіхами та просуваннями ЗСУ та військ РФ залишається незмінною вже чотири місяці.

Томас Купер відзначив неефективність російської авіаії над лінією фронту. За його словами, окупанти вдаються до атак типу "насипай – кудись та й влучиш". Він здивований тим, що РФ не намагається знищити протиповітряну оборону України.

"Видається, що вищі чини РФ (уже не кажучи про Путіна) навіть не здогадуються, що існують операції зі "знищення ворожої протиповітряної оборони", хоча пропагандистська машина цих дурнів щойно розтрубила про отримання кількох нових Су-34М минулого місяця", – пише аналітик.

Українські ж пілоти, навідміну від росіян, намагаються здійснювати заходи з перехоплення противника над лінією фронту. Загарбники обмежуються тим, що продовжують завдавати ракетних ударів по Україні, випускаючи снаряди як з моря, так і з землі та з літаків.

"Зараз українська авіація не може завдавати подібних ударів у відповідь. Проте передані Україні М142 HIMARS можуть. Ну й…що ж. Тепер росіянам буде дуже неприємно", – наголосив Купер.

Ці американські РСЗВ б’ють по ворогу зі значних відстаней з-поза лінії фронту та перебувають у постійному русі, тож росіянам складно їх знешкодити. Установки успішно працюють по позиціях окупантів та знищують один склад російської амуніції за іншим.

"Ширяться чутки, що удар HIMARS-ами по складу боєприпасів під Мелітополем 2 липня убив близько 200 та завдав поранень майже 300 солдатів", – додав автор.

Зараз в українців лише трохи більше десятка HIMARSів, проте їх стане більше. "З подивуванням очікую…ну ок, заберуть росіяни все зі складів у Білорусі, а де ж вони далі братимуть боєприпаси?" – додав аналітик.

Джерело: Обозреватель

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...