"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в ефірі "Громадського радіо", передають Патріоти України.

За його словами, наразі ворог не має відповідної мобільної групи, яка була б спроможною рухатися в напрямку великих міст.

"Я не бачу у них великого мобільного угруповання, яке могло б закріпити їх наступ під Авдіївкою, яке могло б рушити в напрямку Харкова, Києва чи інших великих міст, як це робила стара радянська доктрина з оперативно-маневреними групами", – наголосив Годжес.

Генерал вважає, що окупанти навряд чи мають необхідну логістику, за допомогою якої могли б рухатися підготовлені бронетанкові з’єднання. Натомість загарбники "просто штовхають людей у м’ясорубку", додав Годжес, а також наголосив, що у росіян "є артилерійські боєприпаси".

"Я не впевнений, що у них вона (необхідна логістика – Ред.) є, навіть якщо вони продовжуватимуть досягати успіхів на тактичному рівні. Звісно, я можу помилятися, але я не бачив доказів того, що у них є таке велике з’єднання, яке могло б це зробити", – зауважив він.

За словами Годжеса, армія РФ "веде застарілу війну на виснаження, намагається задушити українських захисників масою". "Це триватиме. Але це відрізняється від прориву", – наголосив Годжес.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...