Армія України може влаштувати блокаду Херсона, військам РФ буде нікуди відступати, - експерт

Армія України має високі шанси на проведення успішної військової операції зі звільнення Херсона. Місто вже незабаром може опинитися в блокаді. Військам Росії не вдасться організувати відступ. Російське командування шоковане контрнаступом української армії, а самі військові розуміють абсурдність наказів. Про це заявив військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що в тій частині, де контрнаступ ЗСУ не залежить від річок, вже відбуваються певні події. Херсон межою міста може бути взятий українською армією в блокаду вже найближчим часом.

За його словами, російським військам відступити вже не вдасться. "У напрямку Херсона, де наш контрнаступ не дуже залежить від річок, відбуваються дуже цікаві події. Я не виключаю, що найближчим часом межою міста він (Херсон) буде блокований ЗСУ. Будь-який відступ Збройних сил Росії стане неможливим, особливо, якщо буде збільшена повноводність Інгульця", - пояснив ситуацію Коваленко.

Також він додав, що військове командування РФ шоковане успіхами ЗСУ і може припускатися ганебних помилок. Самі окупанти розуміють абсурдність наказів свого керівництва, але змушені їх виконувати."На сьогоднішній день, я так розумію, російське командування перелякане або шоковане саме контрнаступальними діями ЗСУ і може припускаться ганебних помилок", - підкреслив Олександр Коваленко.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...