Армія України штурмує Лиман на Донбасі, війська РФ намагаються утримати позиції, - розвідка Британії

Збройні сили України продовжують вести наступальні дії на сході країни. Війська зміцнилися на правій частині річки Оскол на Харківщині і штурмують Лиман Донецької області на схід від річки Сіверський Донець. Російські окупанти намагаються утримати захоплені території. Про це заявили в розвідці Міністерства оборони Великобританії, передають Патріоти України.

У зведенні розвідки Британії йдеться про те, що протягом трьох днів ЗСУ вдалося захопити плацдарми на східному березі річки Оскіл у Харківській області. Раніше росіяни намагалися використовувати Оскол для побудови своєї лінії оборони після виведення військ з регіону.

На півдні Донецької області ЗСУ штурмують Лиман в напрямку на схід від річки Сіверський Донець. Обстановка складна, росіяни намагаються втриматися.

"Ситуація на полі бою залишається складною, але наразі Україна чинить тиск на територію, яку Росія вважає важливою для своїх військових цілей", - підкреслили в Міноборони Великобританії.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...