Армію Естонії посилено готують палити російські танки

Навчання військовослужбовців строкової служби для використання далекобійних протитанкових систем почнеться в кінці наступного року.
Естонські військові. Фото: delfi.ee.

Центр оборонних інвестицій Естонії (RKIK) і німецька компанія EuroSpike GmbH в четвер, 20 червня підписали в Таллінні рамкову угоду про постачання Силам оборони Естонії далекобійних протитанкових систем EuroSpike загальною вартістю 40 млн євро, передають Патріоти України.

Як інформує ERR, з посиланням на RKIK, угоду терміном на сім років підписали завідувач відділом поставок Центру Прійт Соосаар і виконавчі директори EuroSpike GmbH Гюнтер Лауер і Роман Палар.

«Закуповувана система істотно поліпшить протитанкову міць піхотних бригад, оскільки збільшить дальність пострілу і здатність впливати на супротивника навіть в тому випадку, якщо він не знаходиться безпосередньо в полі зору», - заявили в RKIK.

У першій поставці - 18 протитанкових систем нового покоління з боєприпасами. Угодою загальною вартістю 40 млн євро і терміном на сім років передбачені також закупівлі додаткового обладнання, технічна підтримка і підготовка особового складу.

Перші системи EuroSpike прибудуть до Естонії в другому півріччі 2020 року, вони будуть на озброєнні протитанкових рот піхотної бригади. Навчання військовослужбовців строкової служби для використання далекобійних протитанкових систем почнеться в кінці наступного року. "Сили оборони отримають просту і добру систему, яка додасть нашим підрозділам ефективності і гнучкості", - сказав завідувач відділом поставок Центру Прійт Соосаар.

За словами Соосаар, оскільки такі ж системи використовують всі дружні сусідні держави, то в кризовій ситуації можна буде замінювати одну систему на іншу, це також дасть можливість в майбутньому спільно закуповувати, наприклад, протитанкові боєприпаси.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...