Артударами окупантів по Донецькій області керує уродженець Чернігівщини, - Роман Цимбалюк

Російське військово-політичне керівництво залучило до управління артилерійських ударів в Донецькій області генерал-майора Дмитра Клименка, уродженця Ніжина Чернігівської області. Про це написав блогер і журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

Він пояснив, що у ЗС РФ закінчуються кваліфіковані військовослужбовці, тому доводиться "розконсервувати" російських "героїв-пенсіонерів". Застосування росіянами великої кількості артилерії та боєприпасів зводиться до хаотичного обстрілу і повного стирання з лиця землі населених пунктів, які вони планують зайняти.

Така тактика застосування малоефективна і дуже витратна, тому було ухвалено рішення викликати "професіонала" для збільшення продуктивності використання коштів, а також навчання "безглуздих артилеристів" безпосередньо на полі бою, розповів Цимбалюк.

Сам Клименко останні роки обіймав посаду начальника кафедри ракетних військ і артилерії. У ЗС РФ він відомий як "майстер артилерійської справи", проте свій статус і звання "героя РФ" отримав через величезні людські жертви всюди, де він доклав свою руку.

"В ході Другої чеченської війни Клименко став "героєм" завдяки тому, що масово розстрілював з самохідних артилерійських установок людей, які були озброєні лише стрілецькою зброєю. Дану практику Дмитро Миколайович надалі повторив і в Сирії, де командував артилерією угруповання "Євфрат" ЗС РФ", - пише журналіст.

Сам Клименко уродженець Ніжина Чернігівської області та випускник Одеського вищого артилерійського училища. Це не завадило йому у 2015 році стати одним з організаторів обстрілу мирних жителів Маріуполя, в ході якого було вбито 31 людину і 117 поранено. На цей час Клименко контролює дії артилерії ЗС РФ в Донецькій області. "Краще б він залишався героєм в РФ, ніж ідіотом в Україні" – кажуть, пише Цимбалюк, його підлеглі, адже нічого концептуально нового в проведенні "спеціальної військової операції" Клименко привнести не здатний, а "бойові дії в Україні - це не лекція в Москві".

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...