Артилерія, ракети та інше: Тривають переговори щодо можливості виготовлення в Україні британської зброї, - ЗМІ

Британське озброєння та військовий транспорт можуть виробляти в Україні. Відповідні переговори, які означатимуть поглиблення зв'язків країни з НАТО, тривають між високопоставленими чиновниками оборонної галузі Великої Британії та України, пише британське видання The Telegraph.

Попередньо мова йде про створення спільних підприємств, які вироблятимуть зброю та транспортні засоби за ліцензією. Інші європейські оборонні компанії, за інформацією видання, також ведуть подібні переговори з Україною, причому британські компанії прагнуть випередити французьких та німецьких конкурентів.

Україна хоче сама створювати артилерію, транспортні засоби та озброєння західного виробництва за ліцензією, а не просто купувати їх. Це дозволить Україні зберегти робочі місця для десятків тисяч працівників оборони, оскільки вона переходить від озброєнь російського виробництва до озброєнь стандартів НАТО.

"Спільне виробництво допомогло б припинити залежність Києва від подачок із Заходу, зазначає видання, та зменшити занепокоєння, що Захід не зможе наростити виробництво настільки, щоб поповнити свої власні арсенали та продовжувати постачати Україну", – йдеться в статті.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...