Артилерія "зриває" наступ росіян. Більшість американських гаубиць M777 вже на передовій, - Міноборони США

Українська артилерія "зриває" зусилля Росії з просування на Донбасі. Про це повідомляє CNN, цитуючи слова високопоставленого чиновника з оборони США, передають Патріоти України.

Особливо показовим, на думку представника Пентагону, є той випадок, коли Росія намагалася перекинути свої сили через річку Донець, щоб зміцнити свої позиції на півночі Донбасу та зазнала нищівного розгрому.

Ще він зазначив, що між Ізюмом і Слов’янськом точиться багато боїв, але росіянам там не вдалося досягти особливого прогресу. Однак, за словами чиновника, російські війська досягли певних успіхів на захід від Попасної.

Особливо представник Пентагону наголосив, що "переважна більшість" з 89 артилерійських систем гаубиць M777, які США передали Україні, уже "в ділі" і перебувають у "передовому розгортанні". "Відгуки, які ми отримуємо від артилеристів з України, щодо корисності M777 дуже позитивні", – сказав чиновник.

І додає, що уже 370 українських військових пройшли навчання з використання гаубиць. Ще близько 20 українців перебувають у розпалі навчання оператора безпілотної авіаційної системи Puma, а також завершено навчання на Phoenix Ghost.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...