Артилерія ЗСУ відсуває окупантів на півдні. Ворог не контролює ситуації на лівобережжі Дніпра, зокрема в Олешках, Львові, Голій Пристані

Артилерія ЗСУ відсуває окупантів на півдні

Минулої доби ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 33 вогневих завдань на півдні України. В результаті було знищено 26 російських загарбників та два танки. Про це в ніч проти суботи, 19 листопада, повідомили в Оперативному командуванні Південь.

Зазначається, що ситуація в операційній зоні на таврійському та південнобузькому напрямку стабільно напружена, але контрольована. Противник веде бойові дії вздовж берегів Дніпра, облаштовує оборонні рубежі з поглибленням у східному напрямку територій, проводить передислокацію підрозділів до зони максимального віддалення від району поразки артилерією ЗСУ.

З метою уточнення становища українських підрозділів росіяни продовжують використання БПЛА у районах Олешок, Львова, Голої Пристані, Берислава. Втім, через погіршення погодних умов кількість повітряних шпигунів суттєво зменшилась.

Ворог завдавав ударів з РСЗВ та танків у напрямку Чорнобаївки, Антонівки, Придніпровського, Токарівки, Відрадокам'янки, річкового порту та житлових кварталів Херсона. З важкої артилерії протягом дня кілька разів обстріляно Червоного Маяка, внаслідок атаки дрона, спорядженого ВОГом, у Бериславі поранено місцевого жителя.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 33 вогневі завдання.

За попередніми даними, на лівобережжі Дніпра втрати російських агресорів становлять 26 загиблих та два танки - у Олешок.

"У Чорному морі корабельне угруповання ворожого недофлоту у кількості семи кораблів маневрує вздовж узбережжя ВОТ АР Крим", - повідомили у ОК Південь. Там також додали, що на бойовому чергуванні знаходиться один підводний ракетоносій, споряджений чотирма Калібрами.


У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...