Асадівська коаліція зазнає величезних втрат: Туреччина різко змінила характер війни в Сирії. Турецько-українські безпілотники стали справжнім кошмаром для ворога (відео)

Застосування ударних дронів в небі Ідліб різко змінило характер війни. За останній дні всі втрати асадатів - результат ударів з повітря, де поряд з F-16 масово застосовуються Bayaraktar'и, котрі наразі довершуються потужними українськими двигунами.

Войска Асада несут потери: Турция резко изменила характер войны в Идлибе. ВИДЕО

Очолювана Путіним коаліція вперше зіткнулася з противником, який масовано, точно, і ефективно б'є з повітря. Про це пише російський Telegram-канал "Пальто Сухейль", коментуючи застосування Туреччиною ударних безпілотних літальних апаратів в провінції Ідліб, зазначають Патріоти України.

"Турецькі Bayaraktar'и дійсно дуже неприємна штука. А коли низька хмарність і їх відмінно чути, але не видно, неприємно вдвічі. У порівнянні з ударними БПЛА копетри ДАЕШей (так у Росії все частіше називають ІДІЛ.-ред.) - дитяча іграшка. Хоча і вони в змозі попсувати кров.

А ось УБПЛА при відсутності ППО - біль для всіх сухопутних сил. Арта нормально працювати не може, бронетехніка теж. Піхоті важко. І це все логічно.

Сирійцям доведеться відучувати ходити і стояти натовпами, вчитися ховати техніку. Фактично вони зараз вперше зіткнулися з противником, який боляче б'є з повітря, удари томагавків і разові авіанальоти Коаліції не береться до уваги.

Фактично БПЛА в таких умовах підміняють фронтову авіацію. Сирійцям треба вчитися. Та й не сирійцям, які не працювали в умовах недружнього неба, теж (іранцям та "туристам Путіна".-ПУ)" - бідкається росіянин.

Про те, як змінився характер бойових дій після того, як Туреччина почала завдавати ударів по позиціях сирійських військ з безпілотників, розповів і російський журналіст Євген Піддубний, який перебуває зараз в Ідлібі. Останнім часом всі втрати сирійських урядових сил - результат дій турецьких дронів, стверджує він в своєму Telegram-каналі.

За словами московського кореспондента, турецька сторона не шкодує грошей на боєприпаси - удари наносяться навіть по невеликих скупченнях ворога. Більш того, дрони працюють і вдень, і вночі.

Кореспондент показав розбиту вантажівку військових Асада, по котрій було завдано удару з турецького безпілотника. Машина перевозила майно і боєприпаси одного з підрозділів сирійської армії.

Тим часом з'являються все нові і нові факти знищення бойової техніки сирійської армії. Так, в Інтернеті опубліковано відео, як армія Туреччини з дрона підбиває два сирійських танка. При цьому точність пострілів вражаюча - ракети влучили в цілі з точністю до метра. В коментарі до відео йдеться, що турецька армія продовжує методично знищувати бронетехніку ворога в районі Саракіба.

У свою чергу Roman Mirou опублікував відео, на якому турецькі БПЛА Bayraktar TB2 знищують бойові машини армії Асада під Серакібом.

"Відеоролик з дороги M5 в Сирії показує удар безпілотників Туреччини по підрозділах армії найманців Асада. Вони знищені. Тому їх контратака на Серакіб провалилася цієї ночі після розгрому турецької колони. Удари нанесли БПЛА Bayraktar TB2. Такі ж дрони недавно купила українська армія у Туреччині з можливістю їх виробництва за ліцензією на заводі АНТК "Антонов"", - коментує Roman Mirou.

А "Кавказ-центр" на своїй сторінці в Twitter показав, як Туреччина дронами знищила відразу дві установки реактивних систем залпового вогню сирійської армії. Момент знищення потрапив на відео і був опублікований в соціальних мережах. Крім того, в результаті удару загинули сирійські військові поблизу Хан аль-Сабіле на півдні Ідліб.

"Турки наносять безперервні повітряні удари по російсько-шиїтським формуванням. В основному використовують ударні дрони. У Тель Хадия знищені 2 установки РСЗВ асадітів на відео. Поблизу Хан аль-Сабіле на півдні Ідліб знищено скупчення асадитів", - зазначено в повідомленні.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...