Асиметрична відповідь НАТО: До Чорного моря зайшли кораблі ВМС Єгипту

Москва намагається підвищувати напругу в Чорноморському регіоні за допомогою ситуативних альянтів. З Єгиптом скрепна недонаддержава наразі міцно дружить у Лівії проти міжнародно визнаного уряду і Туреччини, котра активно його підтримує

До Чорного моря зайшли кораблі Єгипту

Кораблі Військово-морських сил Єгипту зайшли до Чорного моря для спільних навчань з ВМФ Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Shipspotting Istanbul Strait.

До Чорного моря зайшов корвет типу Gowind EL FATEH (971), фрегат типу Oliver Hazard Perry ALEXANDRIA (F911) та ракетний катер M.FAHMY (686) ВМС Єгипту.

Спільні навчання Військо-морського флоту Росії та флоту Єгипту відбудуться з 17 по 24 листопада.

Як повідомлено у військовому відомстві Росії, під час навчань тактичні групи бойових кораблів Чорноморського флоту ВМФ Росії та ВМС Єгипту за підтримки авіації відпрацюють спільні завдання щодо захисту морських шляхів.

Корвет типу Gowind EL FATEH (971) ВМС Єгипту. Листопад 2020
Фрегат типу Oliver Hazard Perry ALEXANDRIA (F911) ВМС Єгипту. Листопад 2020
Корвет типу Gowind EL FATEH (971) ВМС Єгипту. Листопад 2020. Фото: Shipspotting Istanbul StraitРакетний катер M.FAHMY (686). Листопад 2020. Фото: Shipspotting Istanbul Strait За єдиним задумом буде вироблено розгортання сил для організації зв’язку і поповнення запасів у морі.

Під керівництвом об’єднаного штабу РФ і Єгипту, кораблі Єгипту та Росії відпрацюють організацію всіх видів захисту та оборони в морі, проведуть ракетні та артилерійські стрільби.

Для довідки: Корвет EL FATEH 971 прийнятий до складу ВМС Єгипту у 2017 році.

Водотоннажність 2500 тонн, довжина 102 метри, швидкість 28 вузлів. Озброєння – 76-мм гармата OTO Melara, 16 зенітних керованих ракет у вертикальній пусковій установці VLS, 8 протикорабельних ракет MM40 Exocet і 2 строєні торпедні установки.

Фрегат типу Oliver Hazard Perry ALEXANDRIA (F911). Листопад 2020. Фото: Shipspotting Istanbul Strait.

Ракетний катер M.FAHMY прийнятий на озброєння у 2015 році, побудований американською суднобудівною компанією. Водотоннажність 600 тонн, довжина 63 метри, швидкість 41 вуз. Озброєний вісьмома протикорабельними ракетами «Harpoon» і зенітними ракетами в установці RIM-116.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...