"Атака на Курську АЕС": Захарова звинуватила ЗСУ в... "ядерному тероризмі" та згадала "західних кураторів"

Офіційний представник МЗС РФ та неофіційна "плакальниця" Росії Марія Захарова поділилася теорією про те, як Київ "атакував" Курську АЕС ввечері 26 жовтня, передають Патріоти України.

Захарова звинуватила Україну в "бомбардуванні" об'єкта і заявила, що київський режим в рамках атаки заклав вибухівку в три своїх БПЛА. У цьому акті "тероризму", як вказала російський дипломат, Київ заручився підтримкою Заходу. Коментар Захарової про "атаку на Курську АЕС" МЗС РФ опублікувало у суботу, 28 жовтня.

"Один з БПЛА, начинений вибухівкою, врізався в склад ядерних відходів, пошкодивши його стіни. Два інших впали на комплекс адміністративних будівель станції. За попередніми даними, в безпілотних літальних апаратах, які використовували для атаки на АЕС, застосовувалися компоненти, поставлені західними країнами", - йдеться в заяві Захарової.

Представник МЗС РФ зазначила, що особливо "стривожена" цим причинно-наслідковим зв'язком: "Особливу тривогу викликає той факт, що цей злочин не міг бути скоєний без дозволу, а можливо і за прямою вказівкою його західних кураторів".

Також вона вказала, що "бомбардуванням" Курської АЕС Київ поставив себе в один ряд з терористами і поскаржилася, що в Росії могла статися повномасштабна ядерна катастрофа, яка торкнулася б території багатьох країн.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...