Атакують з великої відстані: Росіяни почали використовувати нову тактику, бо бояться української ППО, - Гуменюк

Збройні сили України проводять на півдні нашої країни успішну вогневу роботу. Внаслідок цього російські окупанти змушені були змінити тактику терору мирного населення на правобережжі Херсонської області, передають Патріоти України.

Останнім часом путінські терористи стали частіше застосовувати авіацію, зокрема винищувачі Су-35, з яких запускають керовані авіаційні бомби по цивільному населенню. Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

За її словами, російські окупаційні війська частіше почали атакувати прифронтові території керованими авіаційними бомбами. При цьому ворог не допускає свої винищувачі до зони ураження української протиповітряної оборони.

"У них характерна зміна тактики спостерігається саме в тому, що з використанням Су-35 ворог атакує прифронтові території, це кілька десятків кілометрів, куди можуть діставати саме ці керовані авіаційні бомби, які запускає винищувач. У цьому полягає тактика, що, зберігаючи свої винищувачі, вони не допускають їх до зони ураження нашої протиповітряної оборони, і використовують ці бомби проти мирного населення", – сказала речниця ОК "Південь".

Гуменюк наголосила, що через успішну вогневу роботу ЗСУ на Херсонщині росіянам стало складніше тероризувати мирне населення. Тому для обстрілу правобережжя регіону ворог зосередив увагу на застосуванні авіації.

"Це спосіб тероризму, який вони зараз взяли за основу, бо наша вогнева робота із зачистки смуги в 30 км, де їм все складніше знаходити вогневі позиції та атакувати правобережну Херсонщину, має результат. Саме тому вони зараз переключилися на авіаційну складову. Але й з цим боротимемося. Коли ворог шукає нову тактику, ми завжди готуємо протидію", – додала Гуменюк.

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...

"Врешті, невдахи-окупанти згоріли разом із авто": Група загарбників на багі намагалася прорвати оборону військових єгерів (відео)

субота, 11 травень 2024, 21:24

Російські війська намагалися штурмувати на багі позиції десантників 71-ї єгерської бригади. Захисникам вдалося ліквідували окупантів. Про це йдеться на сторінці бригади. Група російських окупантів на багі намагалася прорвати оборону підрозділу 71-ї єге...