Атакували дрони: ГУР та СЗР провели спільну операцію, через що зупинився важливий для Росії комбінат

Українські сили 1 липня завдали удару безпілотниками по електропідстанціях в Білгородській області, через що зупинив роботу Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова у Воронезькій області РФ, передають Патріоти України.

Удар був спільною операцією Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки. Оскольський електрометалургійний комбінат – єдиний в Росії металургійним підприємством повного циклу.

Як зазначають джерела у спецслужбі, комбінат припинив роботу внаслідок ураження дронами-камікадзе двох основних електропідстанцій Білгородської області: ПС "Старий Оскол" поблизу села Незнамово та ПС "Металургійну" біля с. Волоконовскоє.

Повідомляється, що в результаті операції було повністю знеструмлено комбінат, через що зупинились усі електродугові печі, у яких застиг метал. Для їхнього повторного запуску може знадобитись декілька місяців.

Джерела вказують, що цей комбінат має виключне значення для військово-промислового комплексу РФ, оскільки виробляє високоякісну сталь, в тому числі леговані види спецсталей для автопрому та машинобудування.

Продукцією комбінату у своїй роботі користуються такі підприємства російського ВПК: "ГАЗ", "УАЗ", "КамАЗ", заводи групи підшипникових компаній "ЕПК" та "SKF".

Настав час "передати факел": 168 впливових демократів спрямували звернення до Байдена з закликом знятися з виборів - WP

субота, 6 липень 2024, 6:00

Група донорів передвиборчої кампанії Джо Байдена, громадських лідерів і відомих підприємців направили йому листа, в якому закликали знятися з виборів і поступитися місцем іншому представнику Демократичної партії. Про це у п'ятницю, 5 липня, пише The Wa...

В Кремлі відкорковують "Шампанське": Ле Пен після формування свого уряду обіцяє скасувати французький дозвіл Україні бити по РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 23:57

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен, відома своїми проросійськими висловлюваннями, запевнила, що прем’єр-міністр від її партії нібито не дозволить Україні застосовувати французьку далекобійну зброю для ударів по території Росії, передають Патр...