Атаки були вдалі: На Бахмутському напрямку військові просунулись ще на 700 метрів, - Череватий

Сили оборони на Бахмутському напрямку впродовж доби пройшли на флангах до 700 метрів, посунувши російських загарбників. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передають Патріоти України.

«Тут (на Бахмутському напрямку – ред.) продовжуються позиційні бої. Ворог намагається, але безрезультатно, також пробувати контратакувати. За цю добу відбулося загалом три боєзіткнення на цьому напрямку, 249 разів ворог бив по наших позиціях різними типами артилерії, 2 авіанальоти здійснив. Ми в свою чергу продовжували контратакувати там, де були можливості, і на флангах пройшли від 250 до 700 метрів, посунувши ворога», - підкреслив речник.

При цьому, за його словами, українські військові знищили 66 російських загарбників, ще 86 поранили, трьох взяли в полон. «Також було знищено дві бойові машини піхоти ворога, дві бойові машини десанту, БТР, два самохідних міномети «Нона», гаубиця Д-30, протитанковий ракетний комплекс і польовий склад з боєприпасами», - повідомив речник.

Череватий додав, що українські військові намагаються перемагати майстерністю сили противника, що переважають. Як відомо, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 12 червня 2023 року ліквідували близько 216 180 російських загарбників, з них 540 - за минулу добу.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...