Атаки на кораблі РФ: Україна перехопила ініціативу в Чорному морі, - WSJ

За останні тижні баланс сил у Чорному морі дуже сильно змінився. Атаки українськими морськими безпілотниками і ракетами підірвали значну частину хваленої військово-морської переваги Росії, пише Wall Street Journal, передають Патріоти України.

"Щоб гарантувати нашу безпеку зараз і в майбутньому, ми повинні захищати наше узбережжя, але на узбережжі ворога. Це той підхід, який ми намагаємося втілювати у життя", - заявив командувач ВМС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Зазначається, що Україна не може розгорнути великі військові кораблі, але відкрила для себе нові наступальні можливості завдяки кільком типам морських безпілотників дальнього радіусу дії. І в останні тижні українські бійці успішно атакували російські кораблі у відкритому морі і в їхніх головних портах базування: Севастополі і Новоросійську.

"Безпілотники - це те, що змушує ворога бути напруженим, не відчувати себе у безпеці навіть у своїх рідних портах, не кажучи вже про море", - зазначив Неїжпапа.

За словами директора-засновника Інституту морських досліджень Росії при Військово-морському коледжі США Майкла Петерсена, очевидно, що РФ більше не володіє ініціативою в Чорному морі:

"Відбулося дійсно важливе зміщення. Українці поступово перехопили ініціативу, і ця серія невеликих тактичних перемог почала складатися в оперативний і навіть стратегічний успіх". Становище Росії в Чорному морі автори публікації називають "унікально уразливим".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...