Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України.

Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати завод з виробництва дронів у Краснодарі (РФ). Згідно з попередніми даними, підприємство випускатиме 20 БПЛА на місяць.

За його даними, китайці планують інвестувати 40 млн рублів (436 200 доларів США, — ред.). Наразі Jitian lntelligent Equipment тільки відкрила представництво в Краснодарі та займається пошуком місця для будівництва заводу.

На перших порах вироблятимуть БПЛА Jtilep JT40, який використовується для розпилення добрив над полями. Однак ЗМІ підкреслює, що дрон можна використовувати не тільки для спостереження за сільськогосподарськими угіддями, а й для патрулювання різних об'єктів. Крім того, Jtilep JT40 здатний нести корисне навантаження в 60 кг. Продавати БПЛА мають намір за 2,9 млн рублів (31 624 доларів, — ред.).

На цьому виробництві, запуск якого заплановано на 2024 рік, випускатимуть безпілотники, призначені для застосування в сільському господарстві. Цікаво, що в деяких регіонах РФ діють обмеження на польоти агродронів вагою до 30 кг. Міністерство оборони РФ пролонгувало ці обмеження на весь 2024 рік у так званій зоні тимчасового режиму закриття повітряного простору, до якої належать Краснодарський і Ставропольський край, Астраханська, Волгоградська, Воронезька, Липецька, Тамбовська області.

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали:

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...