Атаки на завод з виробництва зброї в Ірані: У Jerusalem Post повідомили цікаві подробиці

Атаки на завод із виробництва зброї в Ірані мали "великий успіх", проте поки ніхто не взяв на себе відповідальність за удари по військовій інфраструктурі союзника Росії. Про це пише Jerusalem Post, передають Патріоти України.

Видання з посиланням на власні джерела у західній розвідці повідомили, що на заводі в Ісфахані, де виготовлялась зброя пролунало чотири вибухи. За даними ЗМІ, масштаби пошкоджень набагато більші, ніж про це заявив Іран. Там наголосили, що влада цієї держави часто приховує реальні втрати та визнає їх тільки тоді, коли у відкритий доступ публікуються знімки з супутника.

Причетність до ударів по військовій інфраструктуру Ірану одразу почали приписували Ізраїлю, проте влада цієї країни ніяк це не коментує. Західні та іранські джерела ж натомість стверджують, що схожі операції часто проводить Моссад. Останній такий інцидент був у лютому 2022 року, коли стало відомо про знищення 120 іранських безпілотників.

Досі не зрозуміло, яка зброя могла бути знищеною в Ірані. За різними даними, там могли навіть розробляти ядерну зброю.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...