Атаки українських БПЛА на російські НПЗ скоротили нафтопереробні потужності РФ, - британська розвідка

Нафтопереробні потужності Росії, ймовірно, тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах у Росії.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що 1 березня Росія запровадила піврічну заборону на експорт бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку на тлі зростання попиту.

Розвідники припускають, що заборона на експорт зменшить тиск на постачання та дозволить Росії відремонтувати свої НПЗ. Водночас ремонт, скоріше за все, триватиме довше, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту деяких необхідних компонентів.

"Уряд Росії буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного попиту напередодні виборів президента Росії 15-17 березня", – наголосили у міністерстві.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...