"Атаки все слабкіші, гірші, менш організовані": Військовий аналітик висловився про "великий наступ" росіян


Військовий аналітик та офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін вважає, що наразі можливості армії Російської Федерації "не прогресують, а деградують". Таку думку він висловив у коментарі "НВ", передають Патріоти України.

"У них все гірше й гірше з технікою, з підготовкою людей. Будь-які наступні атаки все слабкіші, гірші, менш організовані і так далі", - пояснив аналітик.

Як приклад, він навів ситуацію під Вугледаром на Донеччині. Там, зуважує Ігаль Левін, завдяки зусиллям українських воїнів знищують десятки одиниць техніки, розбиваються найкращі частини росіян.

"Фактично по півтора будиночки в дачах під Вугледаром у окупантів виходить займати. Ось такою ціною вони втрачають такі величезні сили", - каже він.

Наразі, каже Левін, у якомусь сенсі РФ розпочала свій натиск, бо навіть якщо це розвідка боєм - це теж частина великого наступу.

"Не треба думати, що великий наступ - це кавалерійський наскок, який розпочинається з помахом руки. Але цей тиск, який відбувається під Вугледаром, на Бахмутському напрямку - це все один задум їхнього великого наступу, про який говорять у ЗМІ. Вони намагаються розвідкою боєм намацати слабкі позиції, ланки, слабкі сторони української оборони", - наголошує офіцер Армії оборони Ізраїлю.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...