"Атлантичні імпотенти": Медведєв образив у мережі чиновників НАТО через чутки про передачу Україні Patriot

Заступник голови Радбезу РФ, екс-президент Росії Дмитро Медведєв пригрозив ударом по американських ЗРК Patriot "разом з натівським персоналом" у разі передачі установок Україні, про що друг Путіна написав у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Медведєв заявив, що після передачі комплексу Україні ЗРК стане "законною ціллю" військових Росії. "Якщо, як натякнув Столтенберг, НАТО поставить київським "фанатикам" комплекси Patriot разом з натівським персоналом, вони відразу ж стануть законною ціллю наших Збройних сил", - написав Медведєв.

Медведєв традиційно образив чиновників НАТО, обізвавши їх "атлантичними імпотентами".

Patriot для України

Після того, як ракети української ППО впали на території Польщі під час відбиття російської атаки, Німеччина запропонувала Варшаві захистити своє небо комплексами Patriot, розмістивши їх на кордоні з Україною.

Натомість прем’єр Польщі Матеуш Моравецький услід за польськими парламентарями й міністром оборони порадив Берліну передати Patriot для України.

У НАТО, своєю чергою, заявили, що рішення про передачу комплексів для України не вимагає додаткових консультацій – це може ухвалити Німеччина.

На що у Берліні відповіли розпливчато, гальмуючи передачу озброєння. Міністерка оборони Крістін Ламбрехт заявила, що Patriot – частина ППО НАТО, її використання має обговорюватися з союзниками.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...