Ауфідерзейн, герр Лашет: Партія Меркель обрала нового лідера

Фрідріх Мерц

Новим головою Християнсько-демократичного союзу, який 18 років очолювала ексканцлер Німеччини Ангепа Меркель, було обрано Фрідріха Мерца, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Кандидатуру 66-річного Мерца підтримали 94,6% делегатів віртуального з'їзду, що відбувся у суботу, 22 січня.

Загалом у з'їзді ХДС – партії, яку багато років очолювала колишня канцлер ФРН Ангела Меркель – взяли участь 983 делегати. За Мерца було віддано 915 голосів, 16 людей утрималися.

Формально процедура обрання нового голови партії завершиться після голосування поштою, оскільки варіант онлайн-голосування не передбачено у законі про партії Німеччини.

Мерц став третім головою ХДС за останні три роки, після того, як у 2018 році Меркель пішла з посади лідера партії по 18 роках роботи. Політик двічі намагався очолити ХДС, але програв Аннегрет Крамп-Карренбауер у грудні 2018 року та Арміну Лашету – у січні 2021 року.

Мерц змінив на посаді голови ХДС Лашета, під керівництвом якого німецькі консерватори вперше за 16 років зазнали поразки на виборах у Бундестаг у 2021 році.

Виступаючи із передвиборчою промовою на з'їзді, Мерц жорстко розкритикував дії канцлера ФРН Олафа Шольца. Він звинуватив його у пасивності в умовах кризи у сфері безпеки у Європі. За словами Мерца, глава уряду досі не здійснив візиту ні до Москви, ні до Вашингтона, тоді як його попередники в ситуації, що склалася, виявили б велику активність і висунули б свої ініціативи.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...