Аваківці впіймали облизня: З ветеранки АТО Вікторії "Фортуни" Котеленець зняли підозри в жорстокому поводженні з українськими полоненими

Ветеранку війни якісь чини МВС зганьбили, обмежили волю, ввели у великі фінансові витрати лише через сумнівну схожість з фотографією

Прокуратура зняла з ветеранки АТО Вікторії Котеленець, яку затримали в Києві за нібито участь в "параді" в Донецьку в 2014 році, підозри в жорстокому поводженні з українськими військовополоненими. Про цеповідомив адвокат ветеранки Віталій Цокур, повідомляють Патріоти України.

Вікторію Котеленець, яка, за версією слідства, схожа на учасницю конвою українських полонених в Донецьку на одній з фотографій, підозрюють в участі в незаконному збройному формуванні (ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу).

Зліва Вікторія Котеленець, справа - учасниця "парада полонених". Фото: Олена Білозерська

Статтю про порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу) прибрали з підозри. За словами адвоката, нова портретна експертиза підтвердила, що на фото з "параду" зображена не Вікторія, а мешканка Донецька Ольга Сухова, зазначають Патріоти України.

«Ми замовили свою експертизу, яка довела, що на фотографії - не Вікторія Котеленець, а конвоїрка Ольга Сухова. Ми знайшли свідка, який навчався з Суховою і впізнав на фото саме її. Тому вони і відмовилися від підозри в жорстокому поводженні з військовополоненими або цивільним населенням», — сказав Цокур.

Вікторію Котеленець затримали в Києві 19 січня, коли вона отримувала посвідчення учасника бойових дій в Мінветеранів, нібито через схожість з бойовичкою Ольгою Суховою, яка конвоювала українських полонених на «параді» в Донецьку в 2014 році. Жінку заарештували на два місяці без права внесення застави.

Адвокат Віталій Цокур заявив, що висновки експертів МВС, на підставі яких Котеленець підозрюють в причетності до злочину, зроблені лише на зіставленні однієї фотографії Котеленець з двома відомими слідству фотографіями Сухової.

За його словами, на фотографіях у них різні ракурси, а експертизу провели за застарілою методикою. Він вважає, що саме тому експерти зробили висновки про схожість жінок на фото.

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...

Ганьба та політика: Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США для України та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 15:37

Якщо Сполучені Штати Америки (США) ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії, передають Патріоти України з посиланням на президента Володимира Зеленського під час інтерв'ю ...