Аваков готується до майданів: Українців катуватимуть струмом. Нацполіція закупить заборонені електрошокери

На собі дію таких електрошокерів глава Нацполіції, на жаль, не перевіряв.

Національна поліція України має намір закупити як мінімум тисячу американських електрошокерів Taser. На даний момент їх використання в нашій країні заборонено, відповідно, правоохоронці розраховують, що Верховна Рада прийме необхідні зміни до закону "Про Національну поліцію". Про це розповів глава Національної поліції Ігор Клименко, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що восени минулого року українські поліцейські вже придбали 200 таких шокерів. "Якщо будуть прийняті зміни в закон, то ми плануємо купити ще тисячу штук. На даний момент ми навчаємо особовий склад, як правильно використовувати електрошокери. Інструкції у нас вже готові. Вони будуть використовуватися як травматична зброя", - зазначив глава Нацполіції.
За його словами, законодавча ініціатива вже підготовлена. "Це буде законопроект уряду. Я вважаю, що народні депутати на найближчій сесії розглянуть це питання", - сказав Клименко. Глава Нацполіції уточнив, що електрошокери використовуватимуть патрульні і КОРД, так як прилади Taser не летальні.

"Якщо порівнювати з тією зброєю, яка була на озброєнні Національної поліції, а це зброя 50-70 років минулого століття, то вона має майже 100% летальний результат. Ми перейшли на інші автомати і пістолети. Ця зброя вже була не такою летальною. Потім були помпові рушниці, в яких летальність теж невисока. І наступний етап - електрошокери", - додав Клименко.

При цьому на собі дію таких електрошокерів глава Нацполіції, на жаль, не перевіряв. Ми ж нагадаємо: в Лодзінському воєводстві Польщі місцева поліція із застосуванням спецзасобів намагалася затримати українського заробітчанина, який нібито порушив умови ізоляції. При затриманні поліцейські використовували електрошокер і в результаті чоловік загинув.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...