"Аваков проводить власну політичну операцію і має відразу дві мети": Арестович про розслідування вбивства Шеремета (відео)

Операція полягає в тому, щоб дискредитувати ветеранські та військові співтовариства.

Олексій Арестович. Фото: Апостроф.

Аваков створив навколо Зеленського ситуацію, яка примусила президента зберегти Авакова у кріслі міністра МВС, або навіть підвищити його бюрократичними сходинками. Таку думку в коментарі щодо розслідування вбивства Шеремета висловив політичний оглядач Олексій Арестович в ефірі "Час: Online", передають Патріоти України.

"Аваков, чи не єдиний в Україні стратегічний гравець, створив навколо Зеленського таку ситуацію, яка примусила Зеленського зберегти Авакова у кріслі міністра МВС або навіть підвищити його бюрократичними сходинками – віце-прем'єр із силових питань чи може навіть прем'єр. Це поза залежністю реального ступеня провини підозрюваних", – сказав Арестович.

Аналітик вважає, що Аваков проводить власну політичну операцію. "Ця операція полягає в тому, щоб дискредитувати ветеранські та військові співтовариства – з одного боку, а з іншого – залякати ними Зеленського. І виставити самого Авакова чи не єдиною персоною, яка здатна впоратися з цим усим", – пояснив Арестович.

"Гасла ветеранського співтовариства і вуличної опозиції співпали з гаслами парламентської опозиції. Звісно, Арсен Борисович на білому коні каже Зеленському: "Хто ж тебе врятує, як не я, проти об'єднання вулиці з парламентською опозицією?", – зазначив оглядач. І додав, що Аваков – чи не єдина людина в Україні, яка має волю і ресурси, щоб це здійснювати.

"Це дуже небезпечно, якщо так діє міністр МВС; і амбівалентно – якщо так діє політик, бо треба дивитися, куди воно все спрямовується", – вважає Арестович. Я думаю, що він (Аваков – ред.) хоче бути президентом України, наприклад. Звісно, він не буде розвертати нас у бік Росії. Навпаки, заграватиме з Заходом", – підсумував він.

Джерело: 5 канал

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...