Аваков розповів, чому Зеленський відсторонив його геть від алади

Ексміністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив причину своєї відставки тим, що він був незалежним міністром і не хотів "брати участь у певних речах". Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24", зазначають Патріоти України .

"При Зеленському мене запросили як професіонала-експерта. Мене не обирали в той момент, я не був представником парламентської групи або парламентської фракції... я пропрацював понад два роки, доти, доки не побачив, що, напевно, моя компетентність не може реалізувати себе далі. Й це стало причиною відставки", - сказав Аваков

У цьому контексті Аваков додав: "Я не хочу брати участі в деяких речах, з якими не згоден, я не проста людина у спілкуванні, якщо йдеться про компетентні та професійні речі. Я вмію говорити "ні", а це не всім подобається".

За словами ексміністра, однією з причин його відставки з посади глави МВС став той факт, що "Аваков занадто сильний і занадто незалежний міністр".

"Здатних на багато що замінили здатні на все... Міністр внутрішніх справ не повинен бути міністром "чого бажаєте", - висловив переконання Аваков.

За його словами, уряд - це професійний механізм, що забезпечує діяльність виконавчої влади.

"А в нас зараз виконавча влада за рахунок того, що є монобільшість, вся зосереджена на Офісі президента. Це той мандат, який дали люди, це правда, але немає ніякого балансу, це гігантська проблема", - підсумував Аваков.

Як повідомлялося, Арсен Аваков у липні подав заяву про звільнення з посади міністра внутрішніх справ України. Замість нього МВС очолив Денис Монастирський.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...