"Аваков свідомо провокує ветеранів на заколот": Юрист прокоментував "справу Шеремета"

"Головні терористи країни" підібрані дуже вдало. Усі троє - знакові особи для своїх спільнот.

Геннадій Друзенко. Фото: Український репортер.

Ветерани, волонтери, Збройні сили - єдині, хто конкурує з президентом за рівнем народної довіри. Влада намагається дискредитувати цю спільноту. У справі Шеремета вдарили по больових точках. Про це в інтерв'ю говорить юрист-міжнародник Геннадій Друзенко, передають Патріоти України.

"Спочатку я думав, в Авакова залишилися самі силовики - інтелект із системи вимило. А потім зрозумів, що "головні терористи країни" підібрані дуже вдало. Усі троє - знакові особи для своїх спільнот. Андрій Антоненко був обличчям сил спеціальних операцій. Рекламував їх, служив сержантом ССО. Юлія Кузьменко - один із символів волонтерства, представник лікарської еліти. Яна Дугарь - медсестра з Десантно-штурмових військ. Це продумана провокація. Хочуть змусити ветеранську спільноту до радикальних дій. І демонстративно придушити "заколот". Але від реалізації такого сценарію програє Україна. Збройний громадянський конфлікт - це фактично запрошення для Путіна прийти й допомогти "відновити конституційний порядок". Ми завжди втрачали незалежність після внутрішніх суперечок, за якими наставала руїна. Можливо, Аваков не розуміє цього через амбіції. А може, готовий співпрацювати з РФ і отримати посаду генерал-губернатора у провінції Україна", - вважає експерт.

Проте, за його словами, ветерани й волонтери розуміють і намагаються не вестися. "На одне засідання суду приходили бандити проросійського блогера Шарія з ножами, їх до зали пропустила поліція. Тоді змогли втриматися. Але ця справа - відвертий виклик логіці.

Зріст Антоненка не збігається з зростом чоловіка на відео, форма бороди - також. У Яни залізне алібі - була в Покровському госпіталі, коли начебто проводила розвідку для вбивства. Будь-який адекватний суд мав би відпустити їх. Та сьогодні питання стоїть ребром. Або їх садять і Аваков залишається на посаді, або він іде на політичну пенсію, а підозрювані - на свободу. Ставки високі", - додає Геннадій Друзенко.

Джерело: Gazeta.ua

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...