Аварія із ЗРК С-400 у Росії: Цікаві подробиці про водія комплексу та причини інциденту (фото)

Російський військовослужбовець, який 20 квітня не впорався з керуванням і перевернув ЗРК З-400 у Тульській області, був п'яний, повідомляють Патріоти України.

"Військовий автомобіль із ЗРК рухався у складі колони з восьми тягачів без супроводу. Машина під керуванням 33-річного контрактника відстала від колони, а потім з'їхала з дороги і перекинулася. Вантажівка завалилася прямо на ракети, але, на щастя, боєприпаси не були активовані", - пише російський Telegram-канал Baza.

Зазначається, що алкотестер показав наявність алкоголю в крові водія (0,337 мг/л). Також відомо, що під час падіння тягача контрактник зламав руку. Вантажівку перевернули, але у машини виявилися зламані гальма, тому тягач вирішили залишити на місці (під охороною поліцейських і військових).

За фактом події на контрактника можуть завести справу за рідкісною статтею про пошкодження військового майна з необережності (347 КК РФ).

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...