Авіакомпанія із Еміратів виплатила Україні майже 4 мільйони за польоти над окупованим Кримом

Авіакомпанія Об'єднаних Арабських Еміратів оплатила Україні 3,7 млн грн за те, що її літаки літали над Сімферопольським районом окупованого Криму. Це - відшкодування за користування повітряним простором України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, передають Патріоти України.

Зокрема, прокуратура АРК вела досудове розслідування фактів порушення правил міжнародних польотів і подала до Господарського суду Київської області позовну заяву в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури до авіакомпанії Об'єднаних Арабських Еміратів про стягнення заборгованості в сумі 3 млн 719 тисяч 843 грн.

Зазначено, що повітряні судна цієї авіакомпанії літали в Сімферопольському районі, який включає повітряний простір над суверенною територією України і над відкритими водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делеговано Україні міжнародними договорами.

При цьому авіакомпанія не сплатила аеронавігаційні збори за користування повітряним простором України, встановлені відповідно до законодавства України, нормами ІКАО (Міжнародна організація цивільної авіації) і правилами Євроконтролю. "При розгляді господарським судом позовної заяви зазначеної авіакомпанією добровільно сплачена вказана заборгованість в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Також Прокуратура АРК зазначає, що на розгляді Господарського суду Київської області знаходиться ще 4 позовні заяви до іноземних авіакомпаній про стягнення заборгованості за надані аеронавігаційні послуги на загальну суму понад 1 млн грн.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: