Авіація РФ вдарила ракетами по Одещині, загорілися будинки, постраждала дитина

Уночі понеділка, 27 червня, Росія вкотре завдала удару з неба по Одеській області. Ворожі ракети влучили в житлові будинки, що призвело до пожеж і постраждалих, серед яких дитина, передають Патріоти України.

Атаку агресор здійснив із застосуванням літаків стратегічної авіації Ту-22М. Про це повідомляє оперативне командування "Південь". Зауважимо, що опів на першу ночі понеділка в області було оголошено повітряну тривогу. У соцмережах заявили про загрозу ракетного удару, оскільки РФ нібито "запустила ракету з акваторії Чорного моря".

Уже через пів години в регіоні пролунав перший вибух – ймовірно, це була робота протиповітряної оборони. А за кілька хвилин очевидці повідомили про пожежу під Одесою. За їхніми словами, був "приліт" в об’єкт цивільної інфраструктури – приватний будинок, у якому на момент удару нікого не було.

О 01:25 на Одещині оголосили про відбій повітряної тривоги, але люди продовжували публікувати "приховані" кадри з місця влучання ворожої ракети.

"Зачепило ще кілька будинків. Кажуть, від них майже нічого не залишилося. Загиблих немає, є постраждалі. Вирва від "прильоту" близько 20 метрів. На місці вже всі служби", – писали в мережі.

ОК "Південь" підтвердило ракетний удар РФ по області. За його даними, внаслідок влучання в житловий квартал мирного селища відбулося руйнування й загорання кількох житлових будинків і господарчих споруд на орієнтовній площі 500 кв. м.

Попередньо, постраждало шестеро осіб, серед яких одна дитина. Над ліквідацією пожежі працювали 12 рятувальників і три одиниці техніки від ДСНС. Надалі свою роботу на місці НП продовжила слідчо-оперативна група Національної поліції. Дані по масштабами руйнувань і постраждалих ще уточнюються, зазначили в оперативному командуванні.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...