"Авіаційне питання стало більш домінуючим": Експерт пояснив, чому загарбникам вдалося дійти до Вугледару

Росіяни довго йшли до міста Вугледар (Донецька область), і супротивникам вдалося підійти до населеного пункту через те, що не було ефективної протидії російській тактичній авіації, передають Патріоти України.

Жоден рубіж оборони, яким би він не був добре спланованим та потужним, не може витримати щоденного бомбардування керованими авіабомбами, розповів військово-політичний оглядач групи Олександр Коваленко інформує UAINFO.org з посиланням на інтерв'ю Radio NV.

"Авіаційне питання (під час просування до Вугледара) стало більш домінувальним, аніж питання російської артилерії", - заявив аналітик.

Співбесідник додав, що у напряму Вугледара загарбники постійно застосовують КАБи та артилерію:"Коли пролітає 250-кілограмова бомба - це одне. А коли 500-кілограмова - це інше, а 1,5-тонна - це взагалі зовсім інша потужність. А коли прилітає (бомба вагою) три тонни, то яка позиція може вистояти під таким (тиском)?"

За словами Коваленка, те, що росіяни опинилися біля Вугледара, стало результатом ворожого наступу, який розпочався ще у січні минулого року.

"Але, незважаючи на це, ситуація складна": Комбат Третьої штурмової бригади розкрив вражаюче співвідношення втрат на фронті

неділя, 29 вересень 2024, 11:59

Командир другого штурмового батальйону 3-ої окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук заявив, що співвідношення втрат між українськими та російськими військами в боях на фронті становить 12 до 1 не на користь росіян. Таку заяву комбат зробив в етері те...

Окупанти розірвуть хортицький плацдарм надвоє: У Forbes заявили про велику загрозу для ЗСУ

неділя, 29 вересень 2024, 11:48

Російські окупанти на східному фронті наступають на захід у напрямку річки Оскіл. Таким чином загарбники, ймовірно, намагаються розрізати наполовину українське оперативно-стратегічне угруповання "Хортиця" в цьому районі, що ускладнить поповнення військ...